MACA I DRUGI LJUBIMCI (dio 2/138)

MAČKA I PAS

Puffy kao kraljica svemira ima svo pravo zauzeti veliku većinu teritorija. Navodno je moguće naučiti mačku da je pas, kao kućni ljubimac, jednako vrijedan kao ona. Nemam psa, ali po dosad viđenom rekla bih da to nije moguće. Kada bi mačka došla u kuću u kojoj već živi pas, koji je manji od nje, smiren, daje joj svoju hranu, prepušta krevet i sve igračke, ima kraće ime, govori joj da je najljepša i apsolutno ne zahtjeva ništa od svojih vlasnika u momentu kada je mačka u centru pažnje, i ako taj pas nema namjeru narasti veći od nje, onda je moguće. U svakom drugom slučaju, ne bih rekla.

 

MAČKA I PAPIGA

Ptičicu imam, da. Malu Nimfu, Pikicu, koja pjeva Varaždinca. Često je u središtu pozornosti, pogotovo kada dođu gosti, jer voli društvo i dobre je volje pa pjeva. Danas se one dobro slažu, čak bi se usudila reći da imaju prijateljski odnos jer ih znam uhvatiti u prepričavanju dnevnih događaja. Ponekad mačka leži kraj krletke a Piki čisti perje, što znači da su obje opuštene. A valjda je to tako. U početku nije bilo. Znala sam ih uhvatiti kako se gledaju, nepomično. Pikicu imamo već godinama, a Puffyka je došla k nama prije dvije. Piki ima svoju krletku koja je na zidu na visini od nekih dva metra. U početku je Puffy znala sjesti ispod krletke i skakati gore – ono „nema šanse, kaj ne vidiš da ti fali još metar i pol“... al je bila uporna i uglavnom od toga nije bilo ništa osim što smo se ludo zabavljali. Ne znam kako zvuči kad se papiga smije, al zvuk koji je proizvodila u tom momentu je valjda bio taj. Kad je maca navršila mjesec dana, već je bila dovoljno lukava da odustane pa je sjela na kuhinjski elemenat da je gleda. Isto je falilo metar i pol, ali barem su bile oči u oči. Gledale su se kao skamenjene, zaljubljeno i gladno, bez ikakvih pomicanja tijela. Kad bi Piki zamaknula s krilom, maca bi samo digla uši, kad bi se maca premjestila na drugu nogu, Piki bi digao kukmicu, ali osim toga pogledi se nisu spuštali. Tu se već osjetila lagana napetost jer je Piki primijetio da je maca napravila korak dalje... a ko zna di to završava. Međutim maca je u međuvremenu odustala, i jednostavno prihvatila da nije jedina na svijetu. Danas su si oni najbolji frendovi. Ono.. BFF. Znamo staviti krletku na dvorištu na pod, a maca dođe do Pikice, i čak zapjeva (Pikica, ne maca). Mir je uspostavljen.

 

MAČKA I RIBICE

Zasad samo pije vodu iz akvarija. Sve ostalo čekamo, strepeći. Iako, jednom je jedna ribica netragom nestala, ali smo odlučili da ne optužujemo nikoga bez dokaza.

 

MAČKA I DRUGE MAČKE

Čim je Puffy malo porasla, vidjeli smo kud to vodi. Hormoni su joj podivljali, nije slušala, počela je izlaziti i ne vraćati se na vrijeme, nije se javljala na telefon i naravno, dolazila je doma samo jesti i prespavati – čisti pubertet. U navici nam je provjeravati svako malo je li tu negdje. Često je znam pronaći jednostavno na stepenicama, ne želi ići unutra jer smo joj dosadni, ali ako je nema u blizini, javi se sa zvončićem kad je prozovemo imenom i prezimenom. Kako je rasla, dobila obline (doduše ne baš ravnomjerno), postala šarmantna i zavodnički šetala po dvorištu, počeli su se naravno skupljati dečki. Sterilizacija je bila neminovna. Kad smo to riješili, i nije više bilo straha, pustili smo je da izlazi s kim hoće. Ona je jedna od popularnih cura u društvu i može birati. Dosadnim dečkima nije dozvoljen pristup, a nekolicina ih je čak slobodno prošetala dvorištem (kad malo bolje razmislim, svakog sam vidjela samo JEDNOM).

Otkad je kod nas, Puffy je stekla i jednu pravu frendicu. Ta frendica je bila trudna i Puffy joj je vjerojatno pomagala, bila moralna podrška, govorila joj da nije debela itd… Kad se maca okotila, dovodila je mačiće na dvorište. Davali smo i njima mlijeka i salamice, sve dok Puffy nije počela protestirati. Nije više htjela niti na dvorište da bi bila prva u redu za hranu. Kad se stvar smirila, i mačiće su susjedi valjda podijelili, njihova mama i Puffy su ponovno postale frendice i često znale chillati na dvorištu, svaka u svom komadu hlada. Ali i to je velika stvar!

 

MAČKA I DRUGI LJUBIMCI

Nisam vidjela Puffy u kombinaciji s drugim ljubimcima, ali teta S ima mačku i zeca, i kaže da je ... izvedivo. :)

 

ZAKLJUČAK

Terry Pratchett kaže: "Mačke su u antičkim vremenima obožavali kao boginje; čini se da to nisu zaboravile."

Slažem se s tim, u potpunosti.

 

Internet Servis Info

Proizvodnja / veleprodaja i podrška

Verdelino d.o.o. 42000 Varaždin, HR/CRO

MBS: 070086805 OIB: 28124762492

Sjedište: Kranjčevićeva 6, Ured: Kućanska 24

Tel/Fax +385 42 351 300

e-mail:info(at)vratime.com