Sinergija mikročipova i VratiMe.com ID tagova – naravno, zašto ne?!

Sinergija (grč. συνεργός - raditi zajedno) je pojam koji opisuje stanje kada je cjelina nešto veće i drugačije od zbroja svojih dijelova.

Mikročip je obavezan za sve vlasnike kućnih ljubimaca, za pse pogotovo, a ostali po vlastitom nahođenju. Zakon je zakon i treba ga se poštivati, ali tu dolazimo do nedostataka. Jedan od glavnih je taj da je očitavanje mikročipova „povlastica“ samo nekih ljudi i institucija (veterinari, komunalni redarstvenici…) što radi cijene samih readera, što iz volje uopće da se pomogne eventualno izgubljenom ljubimcu.

Tu dolazimo do zajedničkog djelovanja i uporabne vrijednosti mikročipova i VratiMe.com privjesaka.

Navest ćemo primjer:
Ljubimac ima i mikročip i VratiMe.com ID privjesak, izgubi se, pa bude pronađen od strane dobrog nalaznika te ga on čvrsto odluči vratiti njegovom vlasniku.

Scenarij 1:
Vidio je natpis na privjesku, odlazi na www.vratime.com , prepisuje tag, pronalazi vlasnika i veselju nikad kraja :-) .Isto je sve moguće još kraće i brže, ako nalaznik skine ili ima instaliranu aplikaciju koja u nekoliko sekundi nakon skeniranja QR koda koji se nalazi na poleđini, daje podatke o vlasniku.

Scenarij 2:
Pronašao je ljubimca, vidio je privjesak ali nema smartphone, ne zna kako to napraviti bilo telefonom ili internetom preko računala, ali zna da bi možda ljubimac mogao imati mikročip, odlazi veterinaru ili neku drugu ustanovu, te preko mikročipa dolazi do kontakta vlasnika. Da, ovaj način je malo duži, zahtjeva vremena, naravno i veliku volju, ali ipak krajnji rezultat je isti.

Zato svaka dodatna mogućnost i prevencija za dolazak do vlasnika izgubljenog ljubimca nije ništa drugo već sjajna SINERGIJA i pomoć tehnologije da izgubljeni ljubimci pronađu svoj omiljeni trosjed :-) .

I za kraj zašto je dobro da ljubimac nosi VratiMe privjesak:

- Prvi vizualni kontakt sa životinjom daje do znanja da ona nije lutalica, odnosno da ima vlasnika
- Iščitavanje podataka vlasnika mogu raditi sve osobe sa bilo kojeg pametnog telefona, ali i oni
  koji imaju samo pristup internetu
- Ažuriranje podataka u našoj bazi je moguće u bilo kojem trenutku (dovoljno je biti registriran
  korisnik)
- To je najbrži način da se saznaju podaci vlasnika izgubljene životinje

 

Internet Servis Info

Proizvodnja / veleprodaja i podrška

Verdelino d.o.o. 42000 Varaždin, HR/CRO

MBS: 070086805 OIB: 28124762492

Sjedište: Kranjčevićeva 6, Ured: Kućanska 24

Tel/Fax +385 42 351 300

e-mail:info(at)vratime.com